Kell-e metszeni a feketeribiszke-bokrot?

Kell-e metszeni a feketeribiszke-bokrot?

Igen, mert a bokor metszés hiányában elsűrűsödik és a vesszők legyengülnek, ennek következtében kevés és gyenge minőségű gyümölcsünk érik. Hogyan álljunk neki?

A bokrot ősztől kezdve, akár a tavaszi rügyfakadáskor is bármikor metszhetjük, kivéve a nagyon fagyos napokat. De azért a legjobban akkor járunk, ha rügyfakadás előtt állunk neki. Egy bokor 4–5 erős vesszőből álljon. A felkopaszodott, öreg és sűrűn álló ágakat tőből kell eltávolítani: erre a nyeles ágvágó olló a legalkalmasabb. A ribizli a fiatal hajtásokon terem majd.

gyumolcsbokrok metszese 05

További olvasnivaló a fekete ribiszkéről:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR