Mikor permetezzünk és metsszünk?

Mikor permetezzünk és metsszünk?

Rügyfakadás előtt mindenképp könnyebb dolgunk lesz.

A honlapomon ugyan már sokszor részletes tájékoztatást adtam erről a két fontos és elengedhetetlen munkáról, de azért a régi közmondásra hivatkozva (az ismétlés a tudás anyja) megismétlem, hogy az első permetezés munkáját a rügyfakadás előtt és igen gondosan kell elvégezni, mert aki ezt megteszi, annak sokkal kevesebb gondja lesz a nyár folyamán a növényvédelemmel s több, jobb gyümölcsöt tud a család asztalára tenni, mint az a kertészkedő, aki ezt a munkát elhanyagolja!

mikor permetezzunk messunk 02

A két főszabály: a bőséges permetlével úgy bánjon, hogy a fa minden, még a legeldugottabb részét is érje a permetlé.

A metszés szinte egész évben végezhető, mégis olyankor érdemes elkezdeni, amikor még jól átlátható a levélzet nélküli korona. Utána áttekinthető, minden részén napsütést élvező termőrészek alakulnak ki!

További olvasnivaló a témában:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR