Hogyan kell megmetszeni a kivibokrot?

Hogyan kell megmetszeni a kivibokrot?

A kivi a szőlőhöz hasonlóan kúszónövény, amely hosszú vesszőket fejleszt és ezek támasztékra szorulnak. A metszése is hasonlít a szőlőére.

A kivibokor metszése is a szőlőmetszés szabályait követi, vagyis a tőke korának, termőképességének megfelelően kell a tavaszi metszés alkalmával termő- és ugarvesszőket hagyni a tövön.

A szőlőtőkéhez hasonlóan ügyelni kell a túlterhelés elkerülésére. Ha egy tövön túlságosan sok termőcsapot hagyunk meg, akkor rosszabb lesz a megtermékenyülés, a gyümölcsök aprók maradnak és nem érnek be tökéletesen. 

További olvasnivaló a kiviről:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR