A levendula alapos metszése

A levendula alapos metszése

A levendula nem csak szép a kertben, hanem hasznos a házban is. Tavasszal alaposan meg kell metszeni, hogy egész évben szépen fejlődjön.

Az illatos levendula ismét kedvenc növénye lett a kiskerteknek: a virágfürtjei vázában mutatós asztaldíszek, de kiválóan alkalmasak a ruhás és fehérneműs szekrények illatosítására és molymentesítésére is. Olaját illatosító anyagok készítésére használják; a legtöbb kölnivízben és parfümben észlelhető a levendula jellegzetes illata.

A bokrokat most alaposan meg kell metszeni; minél erősebben metszünk, annál jobban fog hajtani! Virágzás után, nyáron még egyszer meg kell a bokrokat (szerényebben) metszeni. Betegsége egyenlőre nem jelentkezett, de a levéltetvek olykor megtámadják és ellenük permetezéssel kell védekezni.

Levendulát nevelők figyelmébe:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR