Kell-e metszeni a levendulát és a hortenziát?

Kell-e metszeni a levendulát és a hortenziát?

Sokan felteszik nekem ezeket a kérdéseket.

Egyik bokrot se kell metszeni. A levendulabokrokról csupán a virágfüzéreket vágjuk le. Ha a vágás magasan történt és a bokron szármaradványok látszanak, akkor sövénynyíró ollóval még egyszer végig kell haladni a bokrokon és kissé meg kell kurtítani a leveles szárakat.

A hortenziabokorról csak a felkopaszodott, elöregedett vesszőket kell eltávolítani. A friss, érett vesszőket nem szabad visszavágni, mert a virágrügyek a vesszők végén helyezkednek el: aki tehát a vesszőket visszametszené, az a virágokat vágja le!

További olvasnivaló a levenduláról és a hortenziáról:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR