Hogyan kell metszeni a futórózsabokrokat?

Hogyan kell metszeni a futórózsabokrokat?

Ha jól csináljuk, még dúsabb lesz a virágzás!

Eltérően a nagyvirágú bokorrózsáktól a futórózsabokrokat csupán ritkítómetszéssel kell karbantartani, de a hosszú vesszőket nem kell visszavágni.

A felkopaszodott, öreg ágakat viszont tőből ki kell fűrészelni, mert ezek már kevés virágot nyitnak és kimetszésük után a megmaradó, fiatal vesszők több tápanyaghoz és napfényhez jutnak.

futorozsabokor metszese 02

A kapu vagy a lugasváz mellé ültetett futórózsabokron elegendő 5-6 erős vesszőt meghagyni. A tőből előtörő, roppant életerős vadhajtásokat rendszeresen tőből kell kivágni.

futorozsabokor metszese 01

A rózsabokrok a meszes, lúgos talajokban fejlődnek jól és virágoznak gazdagon. A futórózsák, amelyek mélyre hatoló, erős gyökérzetet fejlesztenek, különösen megkívánják, hogy a talaj mélyebb rétegében is legyen felvehető kötésben levő mész.

További igénye a futórózsának a bőséges tápanyag-ellátottság.

További olvasnivaló a témában:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR