A szőlő tavaszi utómetszése

A szőlő tavaszi utómetszése

A tavaszi hidegben elfagyott vesszőket most szükséges lemetszeni.

A szőlősgazdák szorgalmára jellemző, hogy legtöbben már március elején megmetszették a tőkéket, de az ezt követő fagyok jelentékeny károkat okozhattak a vesszők termőrügyeiben. Ezért érdemes most újra átvizsgálni a tökéket és lemetszeni a károsodott vesszőrészeket.

Rossz szokás a tőkék túlterhelése a meghagyott termőrügyek nagy számával. Mos ezt a hibát is orvosolni lehet, hiszen ma is érvényes az a régi szabály, hogy minél nagyobb a termés mennyisége, annál gyengébb a bor minősége!

További olvasnivaló a szőlő gondozásáról:

  • A szebb szőlőfürtökért
  • A szőlő nevelése, metszése évről-évre
  • Tavaszi munkák a szőlőskertben

    ***

    A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

    A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR