A szőlő tavaszi utómetszése

A szőlő tavaszi utómetszése

A tavaszi hidegben elfagyott vesszőket most szükséges lemetszeni.

A szőlősgazdák szorgalmára jellemző, hogy legtöbben már március elején megmetszették a tőkéket, de az ezt követő fagyok jelentékeny károkat okozhattak a vesszők termőrügyeiben. Ezért érdemes most újra átvizsgálni a tökéket és lemetszeni a károsodott vesszőrészeket.

Rossz szokás a tőkék túlterhelése a meghagyott termőrügyek nagy számával. Mos ezt a hibát is orvosolni lehet, hiszen ma is érvényes az a régi szabály, hogy minél nagyobb a termés mennyisége, annál gyengébb a bor minősége!

További olvasnivaló a szőlő gondozásáról:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR