Gallyak, metszési nyesedék felhasználása (videó)

Gallyak, metszési nyesedék felhasználása (videó)

A lombhullató növények, fák és bokrok ágai értékes, szerves anyagokat tartalmaznak, ezért a levágott gallyat ne égesse el és ne vitesse el a kertből, hanem hasznosítsa helyben.

A nagyobb ágakat a komposztálás előtt érdemes felaprítani. Figyeljünk arra, hogy a komposzt alsó része laza, darabos szerkezetű maradjon, így kerül majd elegendő oxigén a komposztálandó anyag belsejébe.

Ágaprítás
Köszönet Tichy Balázsnak (Leyland Kert
) a részvételért

 

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR