Kell-e metszeni a kajszibarackfát?

Kell-e metszeni a kajszibarackfát?

A fiatal, még nem termő fa koronáját minden tavasszal koronaalakító metszésben kell részesíteni.

Ez megegyezik a többi gyümölcsfák metszésével, csupán arra kell különlegesen ügyelni, hogy tömör, teherbíró koronát alakítsunk ki, minthogy a kajszibarack – természeténél fogva – laza szerkezetű, széteső, lapos gömb alakú koronát nevel.

A termő kajszibarackfákat tavasszal meg kell metszeni, ami az éves vesszők visszavágásából és a fölösleges, száraz vesszők lemetszéséből áll.

kajszibarackfa metszese 02

A metszés ideje akkor következik el, amikor a termőrügyek már rohamosan duzzadnak, vagyis a kajszibarackfát későn kell metszeni. Ez kissé késlelteti a fagyérzékeny bimbók kibontakozását és elősegíti a metszésnél keletkező sebek gyors beforradását.

A későn metszett kajszibarackfák ritkábban esnek a gutaütés áldozatává, mint azok, amelyeket teljes nyugalmi állapotban metszettek meg.

kajszibarackfa metszese 03

A metszé10 gyumolcsfa metszese dvd 01st megtanulni kívánók figyelmébe ajánlom a 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamomat.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR