Mikor van szükség a szőlőtőkék utómetszésére?

Mikor van szükség a szőlőtőkék utómetszésére?

Ha a szőlőművelő a tőkét korán, a rügyek látható fakadása előtt metszette meg, akkor ajánlatos két-három hét múltán újból megvizsgálni a tőkéket.

Lehetséges ugyanis, hogy a rügyek igen jól fakadnak ki és a kívántnál nagyobb termésre nyújtanak kilátást, ezért utómetszéssel, a termőcsapok megrövidítésével lehet a hozamot szabályozni.

Persze ennek az ellenkezője is előfordulhat: a rügyfakadás után kiderülhet, hogy egy-egy termőcsapon vagy szálvesszőn nem maradt ép rügy a téli fagyok után. Ilyenkor a felesleges csapokat célszerű tőből kimetszeni.

További olvasnivaló a szőlő metszéséről:

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR