Kertésznapló 2020

Kertésznapló 2020

Bálint gazda most megjelent könyvében hétről hétre ad hasznos tanácsokat az aktuális kerti teendőkről.

„Korunk kertjei két feladatot tűztek maguk elé: legyenek szépek és hasznosak. A két célkitűzés nem ellentétes egymással, sőt segítik is egymást: egy virágzó meggyfa nem csupán bámulatosan szép látvány, de értékes gyümölcsöt is érlel. Egy szőlővel felfuttatott lugas nem csak látványos, de nagyon kellemes a forró nyári napokon.

A korszerű kertben mindenki talál magának való zugot: a gyerekek játszóteret, a felnőttek napozóhelyet, az idősek csendes, kellemes szegleteket. És a kert mindenkinek ad munkát, nemcsak a jó erőben levő fiatal férfiaknak, hanem a nőknek, a tinédzsereknek és az időseknek egyaránt.

A kalendárium évszázadokig a családok legkeresettebb olvasmánya volt, megjelölhették benne a születésnapokat, a kötelezettségeket, a jó szórakozás időpontját. Ebben a kalendáriumban a kerttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra kívánom felhívni az Olvasók figyelmét. Ha ez sikerült, elértem a célomat. Kedves Mindannyiuknak jó olvasást és gazdag termést kívánok!” Bálint György

kertesznaplo 2020 01

Az ország Bálint gazdája ebben a rendhagyó kertésznaplóban hónapról hónapra, hétről hétre ad hasznos tanácsokat az aktuális kerti teendőkről, és megosztja az olvasóval a legfontosabb elméleti ismereteket is. A kötet napló is egyben, amelybe az olvasó többek közt bejegyezheti a saját kertjére vonatkozó tudnivalókat, az elvégzett munkákat és a még szükséges teendőket.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR