Ilyen egy szép óvodakert

Ilyen egy szép óvodakert

Egy régi, bölcs közmondás azt állítja, hogy amit Jancsika nem tanult meg, azt János bácsi se fogja tudni! Bemutatjuk az első óvodakertet Nagyváradon.

Ezért kell gyermekkorban megismerni a természetet és azokat a növényeket, amelyek az emberek élelmiszerrel ellátását szolgálják és nálunk is megtermelhetők. Ezért volna szükséges, hogy minden közoktatási intézménynek legyen tankertje. Nagyváradon ezt már az óvodáknál kezdték meg azzal, hogy az evangélikus-lutheránus egyházközség udvarában óvodakertet alkottak.

nagyvarad ovodakert 01 
facebook.com/mynestbird

nagyvarad ovodakert 02
facebook.com/mynestbird

A kert felavatási ünnepségére 2016. október 17-én került sor. Az evangélikus-lutheránus templomban Mátyás Attila lelkész tartott istentiszteletet, majd a diák zenekar négy tagja mutatkozott be művészetével. Ezután óvodás és kisiskolás gyermekek szavaltak és engem is felkértek egy tájékoztató előadás tartására, valamint Lukács József, a NÁDLAND Kft. vezetője is beszámolt az óvodakert tervezéséről és építéséről.

nagyvarad ovodakert 04
facebook.com/mynestbird

nagyvarad ovodakert 05
facebook.com/mynestbird

Ezt követően az óvodások serege bemutatta a vendégeknek és a megjelent szülőknek, rokonoknak, hogy miképpen kell szakszerűen ültetni a tulipán hagymáit októberben ahhoz, hogy tavasszal korán és szép virágokat nyissanak.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR