Életkert nyílt Budapest mellett

Életkert nyílt Budapest mellett

Medvemenedékből alakult ki az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb természeti parkja, a veresegyházi Életkert. Érdemes meglátogatni.


Közel 20 éve a sajtó azzal a hírrel lepte meg az olvasóit, hogy az állatkertekben és a cirkuszokban feleslegessé váló barna medvék Veresegyházán kapnak menedéket. És valóban, 1998-ban Veresegyháza Önkormányzata az Állatvédő Világszervezet (WSPA) anyagi támogatásával, a tulajdonában álló, alkalmas 5,5 hektáros területre telepítette a gazdátlan állatokat. A Medvepark azóta a Főváros és környékének egyik kedvelt kirándulóhelyévé lett.

Ezt segítette elő, hogy néhány farkas is ide került és ebben az évben nagyreményű fejlesztés indult meg azzal a céllal, hogy bemutassák a nagyközönségnek az állattok, a növények, az ember és a környezete kapcsolatát és e kapcsolat fenntartásának fontosságát.

Életkert

Én többször is jártam a Medveparkban, de most nem győztem csodálkozni azon a gyors fejlődésen, amely ebben a jogosan Életkertnek nevezett területen az utóbbi hónapokban beteljesedett. A gyerekek örömére működik már az állatsimogató, megnőtt a farkas csapat létszáma és a hétvégeken közelről lehet megfigyelni, ahogy a két gondozó (Szilágyi István és Dömötör Dóra) kezéből hogyan esznek a vadonban vérengzőnek tartott farkasok. Szaporodik a szürkemarha és kecske állomány, a különféle baromfiak száma, és van itt néhány állatkerti különlegesség (emu, láma, papagáj) is.

Bankó László igazgató elmondta, hogy szabadtéri színpadot is készítenek, több sportpályát is létrehoznak, és rövidesen lesz egy előadóterem is. Hogy az itt töltendő órákat még kellemesebbé tegyék, lesz étterem, büfé, több játszótér és kellemes pihenőhely is, amelyeken üdítő sétákat lehet tenni.

Életkert

A veresegyházi Életkertben máris el lehet tölteni egy vasárnapot vagy ünnepnapot, tartalmas és kellemes szórakozással.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR