Lombhullás után rögtön: lemosó permetezés

Lombhullás után rögtön: lemosó permetezés

Aki ilyenkor permetez, sok tavaszi vegyszerhasználatot megtakarít.


Ne késlekedjen ezzel a munkával, mert ezzel sok tavaszi permetezést takaríthat meg. Eredményesen permetezni csak enyhe, szélmentes, száraz időben lehet. Az idős fák törzséről és vastagabb ágairól a permetezés előtt tisztítsa le a felváló kéregpikkelyeket.

Használjon réz + kén tartalmú permetezőszert az előírt töménységben. Ha a nyár folyamán erős levéltetű, pajzstetű vagy vértetű fertőzést észlelt, akkor keverjen a permetlébe olajos készítményt is.

Minden lombhullató gyümölcs- és díszfát illetve bokrot permetezzen meg, beleértve a rózsaborokat és a szőlőtőkéket is. Ne sajnálja a permetlevet a kertben levő faoszlopoktól, a fakerítéstől, sőt az összegyűjtött nyesedéktől sem, mert ezekben sok betegség spórája és kártevő tojása talált téli menedékhelyet.

lombhullas lemoso permetezes 02

A permetezést bőséges permetlével, lemosásszerűen végezze el, ügyelve arra, hogy a növény minden eldugott részecskéje részesüljön a növényvédő szerből.

Az őszi lemosó permetezés nem teszi fölöslegessé a tavaszi, rügyfakadás előtti lemosó permetezést, de ha arra nem lesz lehetőségünk, akkor ennyivel is beljebb vagyunk.

Biztassa a környezetében ismert termelőket, hogy ők is végezzék el ezt a munkát, ugyanis a kártevők onnan is átjöhetnek!

További olvasnivaló a permetezésről:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR