Permetezés lombhullás után

Permetezés lombhullás  után

Ha lehullottak a levelek, feltétlenül szükség van az őszi, lemosó permetezésre ahhoz, hogy jövőre lényegesen kevesebb gondunk legyen a kártevők és betegségek elleni küzdelemben.

lemoso_permetezesMost nem csupán a gyümölcsfákat, a gyümölcstermő bokrokat és a díszfákat, lombhullató díszbokrokat kel megpermetezni, hanem a rózsabokrokat és a szőlőtőkéket is. Sőt, minden, fából készült építményt is, mert a deszkák repedéseiben is sok kártevő tojása és betegség spórája talál téli menedéket.

Mivel permetezzünk? Szerencsére valamennyi növényt ugyanazzal a permetlével lehet kezelni! Csak környezetbarát, az emberi egészségre nem ártalmas szert szabad használni, mint amilyen a gombák ellen hatékony bordói lé, a Rézoxiklorid, a Champion és a Cuprosan. (Ezeken kívül is számos alkalmas készítményt találnak a szakboltokban.)

Ha nyáron sok levéltetű, pajzstetű, atka okozott gondot a gazdának, akkor most permetezzék meg a fákat és bokrokat (az örökzöldek e tekintetben kivételek) Agrol Plusz, Nevikén, Vektafid S vagy Vektafid A előírásos oldatával. A töménység a csomagolóanyag feliratán megtalálható!

Hogyan permetezzenek? Bőséges lével. A fa minden, rejtett zegébe-zugába jusson el a védekező anyag.

Mikor permetezzenek? Lombhullás után mielőbb! Fagymentes, szélcsendes, száraz időben.

 

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR