Ezeket a magvakat most kell elvetni

Ezeket a magvakat most kell elvetni

Márciusnál tovább nem kell várnunk, hogy az első kerti növényeink magját elvethessük.

A veteményeskertben is sürgőssé válhat a legkorábbi, hidegtűrő zöldségfélék magjának elvetése. Az ősszel gondosan felásott talajt most csak sekélyen kell megkapálni és gereblyével elegyengetni, hogy a talaj felső, 5-6 centiméteres rétege aprómorzsás legyen, a bevetett magokat jól körülvegye.

ezeket a magvakat most 02

Most kell vetni a sárgarépa és a petrezselyem magját. Ahhoz, hogy ebből szép, egyenes, kellő vastagságú gyökerek fejlődjenek, célszerű a magokat 15-20 centiméter magas bakhát tetejére vetni. Ahol az igényes petrezselyem nem fejlődik ki kellően, ott pótoljuk ezt a fontos zöldségfélét pasztinák vetésével!

ezeket a magvakat most 03

Most vessük a rövid tenyészidejű kifejtő-, majd a hosszabb idő alatt kifejlődő velőborsó magját. Ismét terjedőben van az indokolatlanul elfeledett cukorborsó vetése is; ennek az a nagy előnye, hogy a hüvelyével együtt főzhetők meg a magok, tehát gazdaságosabb a termelése.

ezeket a magvakat most 05

Ne feledkezzünk meg márciusban a hónapos retek, a sóska, a spenót, a vöröshagyma, a cékla és a mángold idejében történő vetéséről, a dughagyma és a fokhagymagerezdek elültetéséről sem, mert csak az a kertész számíthat igazán jó termésre, aki a vetést is a legalkalmasabb időpontban végezte el!

ezeket a magvakat most 04

További olvasnivaló a témában:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR