Hogyan védekezhetek a szúnyogok ellen?

Hogyan védekezhetek a szúnyogok ellen?

Patak, tó, vízmedence közelében levő kertek gondozói, lakói sokat szenvedhetnek nyáron a szúnyogoktól.

A dalos szúnyog karcsú testű. Hosszú lábú, üveges szárnyú rovar, amely hangos zümmögésével hívja fel jelenlétére a figyelmet. Nappal, árnyékos helyre húzódik és alkonyatkor indul le vadászútjára; csak a nőstény vérszívó, tűszerű rágószervével felsérti a bőrt és teleszívja magát vérrel. A szívás nyomán kellemetlen viszketés indul meg. Ha ezt elkaparják, akkor a helyén seb vagy hólyag keletkezik.

szunyogok ellen vedekezni 03

A szúnyoginvázió ellen sokféleképpen lehet védekezni. Mielőtt alkonyatkor villanyt gyújtanak, tessék becsukni az ajtót és az ablakokat, mert a szúnyogok a fényre repülnek. Kaphatók különböző füstölőszerek, gyertyák, elektromos eszközök, amelyek távol tartják a vérszívókat. Az ajtóra, ablakra szúnyoghálót lehet felszerelni. Hatásosak azok a kenőcsök, amelyekkel fedetlen testrészeket bekenik a szúnyogok elriasztása céljából.

A túlságosan sűrű, csalitos kertekben a szúnyogok kedvező pihenőhelyet találnak maguknak. Minél szellősebb, levegősebb, áttekinthetőbb a kert, annál kisebb a szúnyogok elszaporodásának kockázata.

További olvasnivaló a témában:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR