Hogyan kezeljük a gyümölcsfák fagysebeit?

Hogyan kezeljük a gyümölcsfák fagysebeit?

A roppant téli hidegben a kerti gyümölcsfák törzsén hosszanti repedések keletkezhetnek, amelyeket orvosolni kell.

Hogyan kezeljem a gyümölcsfák fagysebeit?

Kemény telek után a gyümölcsfák törzsén gyakran keletkeznek függőleges irányú repedések. Ha ezeket nem kezelik, akkor – a törzs vastagodása következtében – megnyílnak, elmélyülnek, elrákosodnak. Sokszor taplógombák és szúbogarak telepednek meg a kialakult fagysebeken, amelyek egy idő után korhadásnak indulnak és a fa időnap előtt elpusztul.

A fagysebeket tavasszal éles kacorral körül kell vágni oly módon, hogy a kéreg ép szövetei kerüljenek a felszínre, majd pedig a sebet le kell zárni a vizet és a fertőző mikroszervezeteket távoltartó sebbalzsammal.

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR