2009. decemberében történt

2009 végén választották meg az év bortermelőjét és rendezték meg a Főkert tudományos konferenciáját.

Az ÉV BORTERMELŐJE megválasztása

A Magyar Bor Akadémia tagjai megválasztották az idei ÉV BORTERMELŐJÉT, amely rangos címet Dr. Lőrincz György borász, tartósítóipari mérnök, PhD., az egerszalóki St. Andrea Szőlő-és Bortermelő és Értékesítő Kft. ügyvezetője nyerte el. A kitüntetett különös jelentős eredményeket ért el a vörösborok vizsgálatával és előállításával.

Vörösbor

GraffitiA FŐKERT tudományos konferenciája

17. alkalommal rendezte meg a Fővárosi Kertészeti Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság a szokásos tudományos konferenciáját, amelyen igen színvonalas és széles témakört felölelő előadások hangzottak el az egész országból összegyűlt szakemberek előtt.

A közönség különleges érdeklődéssel fogadta Dr. Vajna László (MTA Növényvédelmi Kutatóintézete) vetített képekkel kísért előadását, amelyben az előadó azt bizonyította be, hogy fővárosunknak két arculata van: az egyiket érdemes minden külföldi és hazai turistának megmutatni, a másikat jobb volna eltakarni vagy éppen megszüntetni és megjavítani.

E második arculatból meggyőző képek tucatjai mutatták be a graffitikkel elcsúfított épületeket és építményeket, a beteg, elöregedett fákat, a kidőlt és hiányos kerítéseket, a kiszáradt virágágyakat, a fertőzött és nem kezelt növények sokaságát.

Mindezzel azt kívánta - sikeresen - igazolni, hogy a parkok, az utak és az utcák növényállományát nem csak ültetni, hanem gondozni is kell!

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR