Lehet-e metszeni az elterülő borókabokrokat?

Lehet-e metszeni az elterülő borókabokrokat?

Az elterülő, nagyra növő boróka sok gondot okozhat a kertészkedőknek, pedig a metszéssel szépen karban tartható.


A kertkedvelők gyakran ültetnek elterülő, alacsonyan maradó borókabokrokat. Ezek néha hatalmasra megnőnek, elrekesztik az utakat, nekimennek a ház falának és elfedik a közelükben levő, szép növényeket is. Lehet ezeket a cserjéket korlátozni mértéktelen növekedésükben, mert jól elviselik a fölösleges hajtások lemetszését, sőt a nyírás következtében még sűrűbbek, dúsabbak, szebbek lesznek.

elterulo boroka 02

A metszés legjobb időpontja a tavasz, a vegetáció megindulásának ideje, de lehet metszeni a bokrokat augusztusban is. A későbbi metszés nem kívánatos, mert a sebek már nem forradnak be tökéletesen az ősz beálltáig.

elterulo boroka 03

Az elfekvő tujabokrok hasonlóan jól elviselik növekedésük korlátozását.

felco shop hu 01A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR