Hogyan tároljam a növényvédőszereket?

Hogyan tároljam a növényvédőszereket?

A növényvédő szereket csak az eredeti csomagolásban szabad tárolni, más csomagolóanyagba, üvegbe szert átönteni veszélyes és tilos.

Ez az elmúlt években sok súlyos mérgezésnek volt a forrása.

A tárolóhelyiség legyen jól szellőzött, télen fagymentes, nyáron hűvös és száraz, mert különben a folyékony szerek megfagyhatnak, a por alakúak cementálódnak. A raktár legyen biztonságosan, kulccsal zárható. Ha erre a célra nem áll rendelkezésre önálló helyiség, akkor zárt szekrényben vagy ládában tartsuk a növényvédő szereket.

Kamrában, borospincében, élelmiszer tárolására szolgáló hegyiségben még átmenetileg sem szabad növényvédő szert tárolni.

További olvasnivaló a növényvédelemről:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR