Magasnyomású mosó: mi mindent levisz a víz!

Magasnyomású mosó: mi mindent levisz a víz!

Nagy munkát jelent a kertben a tisztaság: ott vannak a járdák, szerszámok, az autó, bicikli, esetleg a falak és cserepek is. A Bosch tisztítógép Aquatak AQT 33-11 típusát próbáltam.

Itt olyan gépről van szó, amelynek legnagyobb előnye, ha nem túl bonyolult. Az egyszerű használat, jól záró csatlakozók, a könnyű összeállítás és gondmentes tárolhatóság a legfontosabb szempontok. Mindent szépen megtakarít, ami állja a nagy nyomású vízsugarat (pl. a kerti bútort, kerítést, kőlapokat is) és mindehhez nagyon kis mennyiségű vizet használ el.

Bosch aquatak

Természetesen a biztonságra is ügyelnünk kell: kisgyerek, hobbiállat nem mehet a működő mosó közelébe. A Bosch gép egy vödörből vagy esővízgyűjtőből is felszívja a szükséges vizet, de ezzel a tulajdonságát nem érdemes szivattyúzásra használni, mert a vízszállítása (szerencsére) nagyon takarékos. Permetezésre nem alkalmas, a vízsugara túl erős a növényeknek, ezt a berendezést nem arra találták ki. Viszont ha egy héten egyszer elővesszük, tiszta lesz minden a ház körül.

Bosch Aquatak

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR