Akkus szegélynyíró: könnyű vele villantani

Akkus szegélynyíró: könnyű vele villantani

A gyepet és gyomokat ott is érdemes levágni, ahol fűnyíróval nem érjük el, esetleg nem is látszik. A Bosch ART 23-18 LI típusát próbáltam ki.

Vannak helyek a kertben, ahová a fűnyíró nem ér el. Ilyen a gyepből kiemelkedő kerti járda melletti terület, vagy a falhoz közeli gyeprészek. De ilyen hely a sövények alatt, a kerítés mellett, a nagy bokrok takarásában is adódik. Ezek kitakarítására alkalmas egy ilyen könnyű akkus szegélynyíró.

Bosch ART 23-18 LI

Természetesen a nem akkus szegélynyírók is elvégzik a munkát, de nagyon megkönnyíti a kertszerető ember életét, hogy zsinór nélkül, pillanatok alatt rendbe rakhatja a kertet. A kéretlen növények kitakarítása pedig meghálálja magát, mert a gyomok így nem magzanak fel és nem terjednek el. Nem utolsó szempont, hogy a fák törzse körül is tisztán tartható a terület, ezért a gyökereik nem kapnak kéretlen versenytársakat.

A levágott gazt akár ott is lehet hagyni a helyszínen, mert olyan apróra aprít a szegélynyíró. Egyetlen dologra kell csak nagyon figyelni: a forgó műanyagkést ne vigyük a fiatal fák törzséhez nagyon közel, nehogy belevágjunk a még érzékeny kéregbe.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR