A mexikói datolyauborka éretlenül érett

A mexikói datolyauborka éretlenül érett

A mexikói datolyauborka (Melothria scabra 'Pepita') a 2-3 cm-es gyümölcs olyan formájú, mint egy mini sárgadinnye. Mexikói egérdinnyének is nevezik.

Ropogós, frissítő gyümölcsét sokféleképpen felhasználhatjuk. Frissen is fogyaszthatjuk, vagy savanyíthatjuk. Minden gyermek szereti. A növény sárga virágokat hoz, júniustól egészen a fagyokig hozza a termést. A gyümölcsök dekorációnak kiválóan alkalmasak.

Mexikói datolyauborka

Kúszó szárú, legjobb rácsozaton nevelni, napsütötte helyen 2-3 négyzetmétert lefedhet 3 m hosszú hajtásaival. Mérsékelt égövi időjárás alatt is nagyon könnyű nevelni. Ajánlatos metszeni, oldalhajtásait oldalra igazítani.

Magvetés: márciustól májusig kis edénybe, meleg napfényes helyen. Felnevelhető nagyobb edényben, vagy szabadföldön is, 80 cm sortávolsággal és 60 cm tőtávolsággal. Vetőmagját egyre több webshopból és aukciós oldalról megrendelhetjük.

datolyauborka

Üde, humuszban gazdag talajt igényel. Rendszeresen kell öntözni, mint az uborkát. A magvetéstől számítva 4 hónap múlva hozza sárga virágait, melyekből 10 kis kerek, 3-4 cm-es, zöld csíkos termés fejlődik.

Éretlenül kell szedni, hogy ne legyen benne sok nagy mag.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR