Ültessek-e nyárialma-csemetét?

Ültessek-e nyárialma-csemetét?

Igen, mert a nyári alma értékes gyümölcse a kiskerteknek, ti. akkor érik, amikor a legnagyobb a kertek forgalma, vagyis a nyári hónapokban.

Nagy kár, hogy az utóbbi egy-két évtizedben ez a kiválóan zamatos, tápláló és egészséges gyümölcsöt érlelő fajtacsoport háttérbe szorult!

Pedig olyan nagyszerű, kevés gondozást és még kevesebb vegyi növényvédelmet igénylő fajtáink vannak, mint az almás rétes és az almás pite készítésére különösen alkalmas Nyári fontos, a Nyári pogácsa alma és a gyerekek kedvence: a csörgő alma. (Ha jól beérett, akkor a magjai csörögnek benne.)

Az új nyári almafajták közül az Éva, a Piros, a Vista bella, és a Kovauguszt  lehet a többi nyári gyümölcs ígéretes versenytársa, minthogy ezekből is lehet törpefát nevelni.

A metszé10 gyumolcsfa metszese dvd 01st megtanulni kívánók figyelmébe ajánlom a 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamomat.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR