Ültessek-e nyárialma-csemetét?

Ültessek-e nyárialma-csemetét?

Igen, mert a nyári alma értékes gyümölcse a kiskerteknek, akkor érik, amikor a legnagyobb a kertek forgalma, vagyis a nyári hónapokban.


Nagy kár, hogy az utóbbi egy-két évtizedben ez a kiválóan zamatos, tápláló és egészséges gyümölcsöt érlelő fajtacsoport háttérbe szorult!

Pedig olyan nagyszerű, kevés gondozást és még kevesebb vegyi növényvédelmet igénylő fajtáink vannak, mint az almás rétes és az almás pite készítésére különösen alkalmas Nyári fontos, a Nyári pogácsa alma és a gyerekek kedvence: a csörgő alma. (Ha jól beérett, akkor a magjai csörögnek benne.)

Az új nyári almafajták közül az Éva, a Piros, a Vista bella, és a Kovauguszt  lehet a többi nyári gyümölcs ígéretes versenytársa, minthogy ezekből is lehet törpefát nevelni.

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR