Milyen jellegű az asztali bor?

Milyen jellegű az asztali bor?

A magyar jogszabályok szigorú követelményeket támasztanak a kereskedelmi forgalomba kerülő borokkal szemben.

Asztali bornak azt nevezzük, amely engedélyezett szőlőfajtának legalább 13 tömegszázalék cukrot tartalmazó mustjából készült és közfogyasztásra alkalmas. A címkéjén nem kötelező a szőlőfajta nevének a feltüntetése. Készülhet fehér- és kékszőlőből is.

asztali bor milyen jellegu 02

Tájbor az asztali boroknak az a típusa, amely a bor nevében feltüntetett termőhelyről, államilag minősített szőlőfajtából származik (pl. Csengődi szemelt rizling) és jellegzetes illat-, íz- és zamatanyagokkal rendelkezik.

Az asztali borokat 8-12 °C hőmérsékleten, többnyire étkezés közben fogyasztják.

További olvasnivaló a borokról: