Kápia: paprikaújdonság a kiskertekből

A csemege paprikának ez a változata a Balkánról került el hozzánk is: tetszetős, élénkpiros bogyóit a fogyasztók bizonyára gyorsan meg fogják kedvelni.

Akár csak a hagyományos étkezési paprikát, a kápiát is palántázással termelik. A magját üvegházban, február elején vetették, ezért, aki a kertjében már az idén ki akarja próbálni, az palántát vásároljon és azt ültesse ki a májusi fagyok elmúltával napos, védett, öntözhető helyre. A paprikához hasonlóan bőkezűen kell öntözni és tápanyagokkal ellátni, valamint a gyomoktól megvédeni.

Kápia

A bogyói éretlenül zöldek, érés közben pirosodnak meg és ekkor alakul ki benne sok értékes vitamin és antioxidáns vegyület. Az első bogyók július elején szedhetőek! A biológiailag érett termések egyesítik a tölteni való és a paradicsom paprika előnyeit: hosszú ideig eltartható, mutatós, sütve és grillezve is kiváló ízű, folyamatosan érik. Négyzetméterenként 10 kg termés várható.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR