Igaz-e, hogy a diófát is kell permetezni?

Igaz-e, hogy a diófát is kell permetezni?

Régen azt tartották, hogy a diófába még a mennykő se csap bele!


Csakhogy ez manapság már nem állja meg a helyét, mert a diófákat is sokféle betegség (baktériumos levél- és gyümölcsfoltosság, gnomónia, mozaikvírus) és kártevő (almamoly, levéltetű, atka) sanyargatja, ezért valóban rendszeresen kell permetezni, éppen úgy és ugyanazokkal a szerekkel, mint az alma- és a körtefákat.

diofat kell e permetezni 03

A magasra nőtt diófák csúcsát nem könnyű a permetlé sugarával elérni, de legalább addig permetezzük meg a szenvedő fákat, amíg lehet!

Aki étkezési, netán értékesítési célra kíván diót termelni, az ültessen oltott diócsemetét, amely a 4-5. évben már terem és alacsonyabb, tömött koronát nevel.

diofat kell e permetezni 02

További olvasnivaló a diófáról:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR