Mikor vihetjük ki a szabadba a teleltetett növényeket?

Mikor vihetjük ki a szabadba a teleltetett növényeket?

Március végén már a szabadba lehet állítani a tél viszontagságait fagymentes helyen átvészelt első cserepes növényeket, de van, amivel még várni érdemes.

A leanderek minél előbb kerüljenek a szabad ég alá, napsütéses helyre, nekik a mínusz 2-3 °C se árt! Azonban a nyáron szabadban lévő szobanövények kertbe költöztetésével tényleg csak nyáron próbálkozzunk, mert akár 5-10 fokos hőmérsékleten is megfázhatnak.

mikor vihetjuk ki a szabadba 02

A több meleget igénylő cserepes virágokat fokozatosan szoktassuk a kert klímájához, vagyis nappal legyenek a szabadban, de éjszakára állítsuk őket védett helyre! A muskátlis ablakládák csak április végén, a tavaszi fagyok veszélyének elmúltával kerüljenek a nyári, állandó helyükre.

mikor vihetjuk ki a szabadba 03

Április közepe után már nagy valószínűséggel nem várható fagy, de természetesen a legbiztosabb, ha a március hónapban végig követjük az éjszakai hőmérsékletek várható alakulását.

mikor vihetjuk ki a szabadba 04

Nagyon hálás virágai a kiskerteknek az árvácskák, amelyeknek az utóbbi években már igen szép, látványos fajtái is kaphatók. Ezeknek a palántáit ősszel vagy márciusban lehet kiültetni, és a nyár elejéig folyamatosan, szorgalmasan nyitják szép, változatos színű és nagyságú virágaikat.

További olvasnivaló a témában:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR