Germersdorfi cseresznyefám szépen virágzik, de alig terem

Germersdorfi cseresznyefám szépen virágzik, de alig terem

Mi ennek az oka?

A nálunk termesztett cseresznyefajták közül egyike a legrangosabbaknak: a Germersdorfi óriás. Erős növekedésű fája jellegzetes, kúp alakú koronát nevel. Kellemes ízű, kárminpiros gyümölcse június elején érik, magvaváló, kemény, roppanó húsú, bőlevű. Hibája, hogy a virágai önmeddőek, azaz csak idegen virágporral termékenyülnek meg. Azt is megfigyelték, hogy egyes termőhelyeken és évjáratokban rendszeresen és bőven terem, máshol viszont csak közepesen vagy gyengén.

A virágok megtermékenyítésére a régi cseresznyefajták közül a Solymári gömbölyű, az új fajták közül a Van  a legalkalmasabb. A gyümölcsök képződését elősegíthetjük oly módon, hogy a teljes virágzásban levő fát megpermetezzük Nevirol oldattal, amely „mesterségesen termékenyíti meg” a virágok magházát. A szer méreganyagot nem tartalmaz, környezetbarát.

További olvasnivaló a cseresznyéről:

A metszé10 gyumolcsfa metszese dvd 01st megtanulni kívánók figyelmébe ajánlom a 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamomat.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR