Tarka, vidám egynyári virágokat ajánlok

Tarka, vidám egynyári virágokat ajánlok

Az otthon kertészkedők néhány zacskónyi vetőmagból gyönyörűvé varázsolhatják egynyári virágokkal a kertjüket.


Amikor a tavaszi, nyári búzatáblák rémlenek fel az emlékezetemben, látom a zizegő kalászú búzatövek sokaságát és közöttük a kék búzavirágot, a piros pipacsot, a fehér vagy kék szarkalábat és a szép virágot nyitó, ámde igencsak káros konkolyt. Nem okozott nehézséget egy kis vidám csokrot kötni belőlük. Ezek közül korunk búzatábláiban csak a pipacs volt képes túlélni a modern gyomirtás következményeit.

Az egynyári virágok sajnálatosan visszaszorulnak a közterek és a parkok virágágyásaiból, mert a palánta felnevelése, a minden tavasszal megismételt kiültetés, a rendszeres kapálás és a naponta szükséges öntözés miatt nagyon költségesek, ezért az egynyáriak helyét hovatovább a bővebben virágzó évelő virágok foglalják el. Éppen ezért kellene nagyobb figyelmet fordítani a családi kertekben a korszerű igényeknek megfelelő egynyári virágokra.

tarka egynyari viragok 02

A kereskedelem sokféle egynyári virág magját kínálja megvételre. Ezek közül ajánlom a jól ismert körömvirágot, a szarkalábat, a bársonyvirágot, a búzavirágot, a vasvirágot és a ternyét. Jól előkészített talajba minél előbb vessük el a magjaikat, ügyelve arra, hogy a kikelő növénykék ne álljanak túl sűrűen. Ha ez mégis előfordul, akkor meg kell ritkítani őket, de a felesleges példányokat a kert egy másik részén el lehet ültetni.

További olvasnivaló az egynyári virágokról:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR