Honda Miimo robotfűnyíró: a család fehér báránya

Kipróbáltam az önműködő fűnyírógépet és kellemes meglepetés volt, mennyire önállóan dolgozik és milyen csendes. Készítettünk róla egy 3 perces filmet a kertemben.

Amíg a Honda Miimo-val ismerkedtem, eszembe jutott jó barátom, Borsos Miklós, szobrászművész. Ő mesélte egyszer nekem el azt a történetet, amikor meglátogatta otthonában Henry Moore-t, brit nemzetközi hírű szobrászt. Ő mesélte, hogy a kertjében sosem működött fűnyírógép, hanem mindig a birkák legelték le a gyepet.

Honda Miimo

Én ezt a robotfűnyírót épp így, egy kis barátságos báránynak látom. Karban tartja a családi kert pázsitját. Ha jól le van telepítve, akkor egész évben működhet. Nem zavarja az időjárás változása; esőben és szélben ugyan úgy dolgozik, mint napsütéses időben. Nincs szüksége állandó olaj- és szűrőcserére, csendes, nem zavarja a környezetet és a szomszédokat.

Honda Miimo

Gyerekbarát, nem rúg, nem harap, Berci kutya is megbarátkozott már vele. Kikerüli a kerti akadályokat. Amikor kimerül az akkumulátora, akkor magától odamegy a feltöltő-állomásához, feltölti magát és újra elindul. Éjjel-nappal képes nyírni.

Számomra, mint kertésznek, az a nagy előnye, hogy apró darabokra vágja a füvet, és a nyesedéket nem kell összegyűjteni. A levágott néhány milliméteres fűszálak helyben elkorhadnak, gazdagítják a talajt szerves anyagokkal, pótolják a szerves trágyázást is. 2000 négyzetmétert képes rendben tartani.

Bővebben is olvashat a robotfűnyíróról, mert néhány hónapja komolyabban is teszteltük. A fűnyírásról itt írtam részletesebben.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR