4 kerti tanács január végére

4 kerti tanács január végére

Úgy tűnhet, hogy apróságok, de mégis hatalmas jelentőségük van a kertészkedők számára.


Fagyos gyepre lépni szigorúan tilos

Ha mégis megtesszük, akkor jó esélyünk van rá, hogy a megfagyott, merev fűszálak eltörnek és a fű töve annyira legyengül, hogy tavasszal nem hajt ki és a gyep kiritkul.

januar vege 4 tanacs 01

Játék a vadgesztenye magjával

Gesztenyéből gyufaszálak vagy fogvájók segítségével remek figurákat alakíthatnak ki a felnőttek, de a gyerekek számára is kitűnő eszköz az alkotókészség fejlesztéséhez.

januar vege 4 tanacs 02

Talajvizsgálat, ami gyorsan behozza az árát

Három-négy évenkint szinte kötelező a talajvizsgálat, amely jó útmutató lesz az egész évben számunkra. A szomszédom mesélte, hogy megvizsgálták a kertje talaját és megállapították, hogy fele annyi foszfát műtrágya is elegendő volna a növényei számára, mint amennyit ő évente használ, ezzel három talajvizsgálat árát takarította meg.

januar vege 4 tanacs 03

Ne feledkezzen meg a madarakról!

Szegény madarak már az összes elérhető bokorról leszedegették a bogyókat és a rovarok, amelyek számukra a legfőbb élelmet adják, még nem keltek ki, tehát éheznek. Pedig a tél végére olyan kondícióba kellene kerülniük, hogy ne csak énekeljenek, de tojásokat is rakjanak és fiókákat neveljenek, amelyek segítő társaink lesznek a rovarkártevők elleni küzdelmünkben!

januar vege 4 tanacs 04

További olvasnivaló a témában:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR