Vegyes kertben hogyan lehet megvédeni a gyümölcsfákat?

Vegyes kertben hogyan lehet megvédeni a gyümölcsfákat?

Nehezen!

Az kétségtelen, hogy az egyöntetű faállományra (gyümölcsültetvényre) olyan növényvédelmi menetrendet lehet kidolgozni, amely biztos védelmet nyújt a kártevők és a kórokozók ellen.

Ez a kiskertekben, ahol különböző fajú és fajtájú fák állnak egymás mellett, sőt a fák alatt még egyéb gyümölcs (szamóca, málna, köszméte) is terem, nem lehet minden növény számára optimális permetezési tervet összeállítani.

Éppen ezért kiemelkedő fontosságú a kiskertekben, házikertekben az őszi vagy a tél végi lemosó permetezés, amely a legtöbb kártevő és kórokozó áttelelő szaporítóképleteit elpusztítva méréskeli az általuk okozható terméskiesést.

További olvasnivaló a permetezésről:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR