Vegyes kertben hogyan lehet megvédeni a gyümölcsfákat?

Vegyes kertben hogyan lehet megvédeni a gyümölcsfákat?

Nehezen!

Az kétségtelen, hogy az egyöntetű faállományra (gyümölcsültetvényre) olyan növényvédelmi menetrendet lehet kidolgozni, amely biztos védelmet nyújt a kártevők és a kórokozók ellen.

Ez a kiskertekben, ahol különböző fajú és fajtájú fák állnak egymás mellett, sőt a fák alatt még egyéb gyümölcs (szamóca, málna, köszméte) is terem, nem lehet minden növény számára optimális permetezési tervet összeállítani.

Éppen ezért kiemelkedő fontosságú a kiskertekben, házikertekben az őszi vagy a tél végi lemosó permetezés, amely a legtöbb kártevő és kórokozó áttelelő szaporítóképleteit elpusztítva méréskeli az általuk okozható terméskiesést.

További olvasnivaló a permetezésről:

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR