Nálam járt a legnagyobb magasnyomású mosó

Nálam járt a legnagyobb magasnyomású mosó

Ez a tisztítógép hatalmas teljesítményű, ezért most az figyeljen, akinek terepjárója, lakókocsija, teherautója vagy valamilyen mezőgazdasági munkagépe van.


Az Advanced Aquatak 150 típusú magasnyomású tisztítógépet a Bosch bocsátotta a szerkesztőségünk részére, tesztelésre és véleményezésre.

Mi kell egy sáros terepjáró, egy nagy felületű lakókocsi, vagy egy teherautó, esetleg egy traktor vagy más munkagép tisztán tartásához? Nagy víznyomás és vízmennyiség feltétlenül szükséges lesz. Ezen kívül egy hosszú üzemidőre képes szivattyú és egy jó hosszú tömlő, amivel a magasnyomású tisztítógép „testétől” szabadon eltávolodhatunk. Hab a tortán, ha a mosáshoz még vezetékes víz sem kell, hanem a gép képes saját maga felszívni a tisztításhoz szükséges vízmennyiséget egy tározóból vagy természetes vízforrásból.

A bekapcsolás lépéseikor ügyelnünk kell, nehogy víz, és így a szükséges belső hűtés nélkül induljon a rendszer. Először a vizet kapcsoljuk rá, tartsuk nyomva a pisztoly kioldóját amíg az összes levegő távozik, és már csupán víz jön a fuvókából, levegő nélkül. Most lehet az elektromos bekapcsolót elfordítani, azaz a gépet indítani. Ha tartályból, medencéből, tóból, esővízgyűjtőből nyerjük a vizet, akkor egy tartozékként megvásárolható szűrős, lábszelepes tömlőre is szükségünk lesz. Ilyen esetben is fontos, hogy a víz először szorítsa ki a levegőt, csak a pisztollyal, lándzsa és fúvóka nélkül indítsunk, amíg az összes levegő távozik a rendszerből.
Nagy mérete ellenére a gép kompakt módon tárolható: a húzónyele teleszkóposan becsukható. Autó csomagtartójában elfér, az összes tartozékával együtt könnyen szállítható. Nagy kerekeivel még a fűben is jól gurul, kövezeten kifejezetten mozgékony. Magasra nem cipelném, de a 8 méteres magasnyomású vezeték miatt nem is kell. Elég, ha mi mászunk a létrára, és még az esőcsatornát is kitisztíthatjuk a földön álló mosóval.

Számomra az volt ebben a gépben a legkülönlegesebb, hogy bőségesen ellátták tartozékokkal, 3 különböző „lándzsa” is jár hozzá, mindnek meg is van a helye a kiskocsin. Ha lenne egy traktorom, esetleg egy teherautóm vagy hajóm, valószínűleg ezt választanám.

Műszaki adatok

BOSCH magasnyomású tisztító

Advanced Aquatak 150

Motorteljesítmény

2.200 W

Max. nyomás

150 bar

Max. vízszállítási mennyiség

480 l/óra

Max. befolyási hőmérséklet

40 °C

Tisztítószer-rendszer

Magasnyomású hab, 550 ml

Szivattyú típusa

4 hengeres

Szivattyú anyaga

minden fém

Kábelhossz

5 m

Tömlőhossz

8 m (PVC)

Önfelszívó képesség

0,5 m

Súly (tartozékok nélkül)

21,1

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR