Nálam járt a Bosch ART 24 elektromos szegélynyíró

Nálam járt a Bosch ART 24 elektromos szegélynyíró

Egyszerű működésű, elektromos szegélynyírót kaptam kipróbálásra, ami jól kiegészíti a hagyományos fűnyírógép munkáját.

Kipróbáltuk és bemutatjuk videón


Gyakran szükség van a kertben olyan kisméretű fűnyíró berendezésre, amely eléri azokat a helyeket, amelyeken az általános fűnyírógép nem haladhat keresztül. A bokrok alja, a falak és kerítések széle, a járdák szegélye vagy a kert előtti rézsű, vizesárok legtöbbször e helyek közé tartozik. Ilyenkor jön jól a szegélynyíró vagy fűkasza!

Ezekből a kerti gépekből árulnak benzinmotor-meghajtásút, amely teljes szabadságot ad a használójának, azonban elég hangos és nehéz. A legmodernebb berendezések akkumulátorral működnek, amely praktikus, de meglehetősen költséges. Az hálózati árammal működő példányok még elég könnyűek és halkak, de már nem kerülnek sokba. Ebbe az utóbbi kategóriába tartozik az általam kipróbálásra kapott Bosch ART 24 típusú elektromos fűszegélynyíró gép is.

Kifejezetten házikerti használatra tervezték. Legjobban az automatikus száladagoló tetszett rajta, ami gondtalanná teszi a nyírást: a gép alján nagy sebességgel forgó vágószálat egy ügyes kis szerkezet folyamatosan adagolja, egy apró kis kés pedig méretre vágja, így a kertészkedőnek nem kell figyelnie, hogy megfelelő-e még a vágás.

A másik érdekesség a teljes testreszabhatóság, ami azt jelenti, hogy a gép hossza és a fogás szöge is egyetlen mozdulattal beállítható. A gép nagyon könnyű, néhány perces vágás egyáltalán nem megerőltető vele.

Az igényes közparkok és díszkertek számomra különleges jellemzője a bennük kanyargó utakat és járdákat szegélyező gyepsáv ápoltsága. Ez az útra ránövő, esetleg az onnan lelógó fűszálak röviden tartásával érhető el. Az ilyen speciális munkára találták ki a bemutatott fűszegélynyíró elforgatható fejét. A Bosch gépen ugyanis van egy gomb, amelyet megnyomva a feje 90 fokban elfordul, a vágószál pedig így függőleges síkba kerül, lehetővé téve a járdák szegélynyírását. Érdemes kipróbálni ezt a funkciót!

Műszaki adatok

Motorteljesítmény

400 W

Vágásikör-átmérő (szál)

24 cm

Állítható magasság

80 – 115 cm

Késrendszer

Száltekercs

Vágási sebesség

12.000 ford/perc

Tekercs

1,6 mm x 6 m

Súly

2,6 kg

A termékteszt videója itt látható >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR