Kalandos faültetés

Kalandos faültetés

Első fejezet, amelyben Micimackó meglátogatja Malackát, de nem ismeri fel.

Mintegy tíz nappal ezelőtt egy kedves ismerősöm azt közölte velem, hogy egy budai óvoda kertjében lesz egy ünnepélyes faültetés, ahová szívesen látnának engem és ő el is visz a helyszínre. E téma érdekes számomra, tehát elfogadtam a meghívást. A megbeszélt időpontban meg is érkezett hozzám, és elfuvarozott a XII. kerületbe, a MESEVÁROS nevű óvodába, amelynek a kertjében ültetik el a fácskát.

kalandos faultetes 02

Az óvoda igazgatónője a kérdésemre elmagyarázta, hogy gyerekek csak később jöhetnek, mert lehet, ott lesz egy politikus is, akinek a képviselőválasztás előtt tilos gyerekekkel találkozni, nehogy agitálni próbálja őket! Én ezt a magyarázatot nem értettem ugyan, de jámboran elfogadtam. Az ünnepség kezdete előtt néhány perccel belépett a kertbe a XII. kerület polgármestere, Pokorni Zoltán, aki üdvözölte a jelenlevőket.

Velem is barátságosan kezet fogott, váltottunk néhány mondatot is, hozzáláttunk a faültetéshez. Gondos, szakszerű munkát végeztünk és csak eközben jöttem rá arra, hogy most együtt dolgozom Pokorni Zoltánnal. 21 éve nem találkoztunk és mind a ketten alaposan megváltoztunk.

Ez történt a választás előtt három nappal, azóta a polgármester urat negyedszer is megválasztották a XII. kerület első emberévé, én pedig restellem, hogy nem ismertem fel egy régen látott képviselőtársamat.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR