Teljes körű palántavédelem a talajon keresztül (x)

Teljes körű palántavédelem a talajon keresztül (x)

A palántanevelés egyik legnehezebb része a növények védelme a talajlakó kártevőktől. Az Actara nevű növényvédőszer a gyökérzeten keresztül is bejut a növénybe.

Az Actara jól szállítódik csúcsirányba, ezáltal teljeskörű és hosszantartó belső védelmet nyújt a fiatal hajtásoknak is.

Az Actara-nak ezt a tulajdonságát, elsősorban a fiatal, rovarkártételnek fokozottan kitett palánták védelmére használhatjuk ki. Előnye, hogy a palántákat közvetlen és célzott védelemben részesíthetjük szívó-, és rágó rovarkártevők ellen (pl.: levéltetvek, földibolhák stb.), ami hatékonyabb és hosszabb hatást eredményez. Az Actara két különböző technológiában is alkalmazható paprika, paradicsom, uborka és káposztafélék palántáinak védelmére.

teljes koru palantavedelem 02

Bemártásos technológia:

Alkalmazása:

Készítsünk 0,1–0,2%-os Actara oldatot, majd a palántákat tálcával együtt mártsuk bele a tápkockák teljes átnedvesedéséig.

A palánták bemártásakor és kiültetésekor fokozottan ügyeljünk a munkavédelmi és egészségügyi előírások maradéktalan betartására!

Beöntözéses technológia:

A beöntözéses technológiával a kiültetett, még érzékeny palántáknak megelőző védelmet biztosíthatunk a levéltetvek támadásával szemben.

Előnye, hogy a kezelés a palánták kiültetését követően, a beöntözéssel egymenetben is elvégezhető.

Alkalmazása:

A kiültetett palántákat öntözzük be tövenként 80-100 ml permetlével úgy, hogy 1 hektár felületre 400 g Actara kerüljön. A kijuttatandó permetlé töménységét az 1 hektárra kiültetendő növények száma és a tövenkénti permetlé-mennyiség alapján szükséges meghatározni.

Az Actara oldatot a tápoldatozáshoz, illetve az öntözéshez használt csepegtető öntözőrendszeren keresztül is kijuttathatjuk.

Forrai Ákos, Syngenta Kft.


Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR