Mi a helyes döntés, melyik tápoldatot válasszuk?

Mi a helyes döntés, melyik tápoldatot válasszuk?

A növények harmonikus fejlődéséhez, az erős levélzet és életteli virágzat kialakulásához, valamint a zamatos termés kineveléséhez kiegyenlített tápelem-összetételre van szükség.

Házikertjeink növényei társaink a mindennapokban, az élettel teli kedvencek örömmel töltik el gondozójukat! Nem titok, hogy növényeink éltető eleme a tápanyagokban gazdag, egészséges talaj. A szükséges ásványi anyagokat a jól megválasztott tápoldatokkal eredményesen tudjuk adagolni. Az univerzális tápelem-összetétellel rendelkező tápoldatok kiegyenlített arányokban tartalmazzák a makro- és mikroelemeket. Segítik a növényeinket teljes vegetációjuk során: a kezdetekben a szár és levélzet növekedését, ezt követően a virágzat megfelelő kialakulását, végül a termésnövelés és -érés szakaszát. 1-ben a 3 lépés!

wuxal super 02

A Wuxal Super (NPK 10-10-7,5 + mikroelemek) nem véletlenül a felhasználók által elismert egyik legkedveltebb univerzális öntöző- és levéltrágya! Sok év szakmai tapasztalatára alapozva alakították ki az összetételét. Kiegyenlítetten tartalmazza a makro- és mikroelemeket. A makroelemek alapvető összetevői: a nitrogén a hajtásnövekedés és levélzet kialakulásáért felelős, a foszfor a gyökérzet és virágzat, illetve a termés fejlődését biztosítja, a kálium pedig a stresszállóságot és a betegségekkel szembeni ellenállóságot fokozza, elősegíti a helyes vízgazdálkodást. A mikroelemek: vas, bór, cink, mangán, réz, molibdén a növények bizonyos életciklusaiban és életfolyamataiban nagy jelentőségűek. A vas és a mangán kertészeti szempontból a legmeghatározóbbak a mikroelemek közül. A Wuxal Super termék kiemelt mennyiségben tartalmazza mindezeket az ásványi anyagokat.

wuxal super 03

A vashiány azonnal jelentkezik, a fiatal levél levélérközi sárgulással jelzi. Csökken a fotoszintézis, leáll a növény fejlődése. A talajainkból a felvehetősége korlátozott, napjaink száraz időjárása és más talajkationok jelenléte miatt. A mangán nagy jelentősége abban rejlik, hogy a nitrogén és a magnézium élettani hasznosulásának motorja. Hiánya gyenge hajtásnövekedést és klorózist okoz, csökken a fotoszintézis. Hiánya összekeverhető a nitrogén- és magnéziumhiány tüneteivel. Talajból való felvehetősége ellentmondásos, a jó víz- és levegőgazdálkodású talajok mangánszolgáltató képessége alacsonyabb. Hatékonyan lombtrágyázási formában tudjuk visszapótolni kertjeinkben. Ezért a Wuxal Superrel kezelt növényeknek kiemelkedő a klorofilltartalmuk, ennek köszönhetően maximális a fotoszintetizáló képességük. A magas szintű fotoszintézis eredménye a kiegyensúlyozott energiaháztartás és a megnövekedett bioaktivitás. A Wuxal Super extra zöldítő hatása megmutatkozik a növények kiváló kondíciójában és magas szintű fotoszintetizációs folyamataiban!

wuxal super 04

A Wuxal Super terméknek széles a felhasználhatósága, a kertészeti palántáktól a gyümölcsökön át szobai és balkonládás dísznövényeink táplálására is kiválóan alkalmas. Tápanyaghiány megelőzésére 0,1-0,2%-os tápoldatkeverék formájában alkalmazható, 10 ml-20 ml/10 liter víz lombtrágyaként kipermetezve.

wuxal super 05

A megújult Wuxal Super felhasználóbarát csomagolásban kerül forgalomba. Gyakorlati alkalmazását is segíti az új megjelenése.

A Wuxal Super összetételében, hatásspektrumában és a csomagolás kialakításában is egy valóban komfortos, megbízható megoldás a kerti növényeink hatékony táplálására!

wuxal super 06

További sikeres kertészkedést kívánunk!

További információ:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR