Hány éves koráig lehet a gyümölcsfát átoltani?

Hány éves koráig lehet a gyümölcsfát átoltani?

Olykor szükség lehet fajtacserére.

A két-három éves gyümölcsfát – amely nem terem kedvünkre való gyümölcsöt – minden nehézség nélkül át lehet oltani. Ennek az ideje április elején van. Minden idős gyümölcsfát át lehet oltani, ha a gyökérzete és a törzse, valamint a vezérágai egészségesek.

gyumolcsfa atoltasa 02

Az átoltást azonban meg kell előznie a fa ifjításának és gondosan előre meg kell tervezni, hogy melyik ágba és hány oltást fogunk végezni.

gyumolcsfa atoltasa 03

Egy 15-20 éves, termő gyümölcsfa átoltása akkor eredményes, ha az ágakba 20-50 oltóvesszőt ültetünk be és a megeredt oltványokat gondosan figyelemmel kísérjük, az új hajtásokat szakszerűen neveljük mindaddig, amíg az új korona kialakul.

metszes gyumolcsei videotanfolyam 01A metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR