Termeljünk ananászcseresznyét!

Termeljünk ananászcseresznyét!

Az ananászcseresznye (Physalis ixocarpa) szubtrópusi növény, de nálunk is sikeresen termelhető mindenütt, ahol a csemegepaprika is megterem.

Ha az érett termésről a hártyás burkot lefejti, előtűnik a 3-4 cm átmérőjű, lilás bogyója, amely apró paradicsomhoz hasonló, nyersen fogyasztható, de dzsemnek, befőttnek is feldolgozható.

Ananászcseresznye

A növény nagyon hasonló a lampionvirághoz (zsidócseresznye), amelynek a bogyói azonban jóval kisebbek és mérgezőek.

Talaj- és éghajlati igényei a paprikához hasonlóak, sok vizet, bőséges tápanyag ellátást követel és – főleg az érés idején – sok meleget. A fagyra nagyon érzékeny.

Az érett bogyók gyakran leesnek, de néhány napig a föld felszínén heverve is frissek maradnak. A hazai zöldségválaszték bővítésére a házi kertekben kiválóan alkalmas.

Még több olvasnivaló az ananászcseresznyéről >>

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR