Valentin nap virágai: szívből jönnek

Valentin nap virágai: szívből jönnek

Jártam ma egy-két virágüzletben és azt tapasztaltam, hogy az emberek - férfiak és nők egyaránt - készülnek a Valentin napra, amikor megajándékozzák egymást virággal vagy valami egyéb, apró figyelmességgel.

A dolognak ez a lényege: nem drága ajándék, hanem aprócska, de szívből jövő figyelem.

Úgy láttam, hogy a legkelendőbb vágott virágok a tulipán, a jácint, a nárcisz, vagy még a náluk is szerényebb hóvirág. Ha a megajándékozott a virágban sokáig kíván gyönyörködni, akkor naponta vágja vissza kissé a virág szárát és a vázát minden nap töltse meg friss vízzel.

Nagyon kedves ajándék a mini-cserépbe ültetett ciklámen, amelynek a virága lehet fehér, rózsaszín, piros, lila. Nem szabad a leveleit és a virágait megnedvesíteni. A virágok élettartamát megnöveli, ha éjszakára a cserepet hűvös, fűtetlen, de fagymentes szobába viszik.

Igen divatos a cserépbe ültetett, törpe rózsa. Hosszan virágzik, ha nappal meleg helyen tartják, és nem fukarkodnak az öntözővízzel.

És a legkeresettebb cserepes virág a kankalin, népszerű botanikai nevén a Primula, amelynek élénk virágai szinte világítanak a szoba asztalán.

Primula

Ha a kankalin elvirágzott, ne tessék kidobni: takarékosan öntözzék és - ha a föld fagya kiengedett - remélem erre már nem kell hosszú ideig várni – ültessék ki a kertbe, a bokrok tövébe. Itt jövő tavasszal gazdagon fog virágozni.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR