Nagyon finom, útközben is könnyen ehető, egészséges ételeket készíthetünk a kerti terményekből.
Egyre gyorsuló világunkban az étkezési szokások is változnak: nap közben, a fő étkezésektől függetlenül szeretünk valamit bekapni, amihez nincs szükség asztalra, tányérra, evőeszközre és nem szennyezi az öltözékünket és a környezetünket. Ilyen étkek évszázadokkal ezelőtt már ismertek voltak nálunk: a bódéban sütött lángos, a sült tökmag, a pattogatott kukorica és a szotyola (napraforgó mag) később pedig a földimogyoró. Mulatóhelyeken az asztalra tették a palizabot (sóban pirított mandula), amelyre jól csúszott a bor, a koktél vagy a pezsgő!
Tévézés és vezetés közben...
Az amerikai statisztika szerint a legtöbb gyümölcsöt tévézés és autóvezetés közben fogyasztják Az ilyenfajta ételek zömét benzinkútnál, váróhelyeken, stadionokban, repülőtereken hozzák forgalomba.
A gyors, futó étkezéshez igen alkalmas a kisebb méretű alma és körte, a nagyobb szemű cseresznye és meggy, a lebogyózott étkezési szőlő, a kockára vágott sárgarépa és karalábé, valamint az apró szemű koktél-paradicsom. Ez utóbbit már a veresegyházi Garden Expo Group paradicsomgyár is termeli, csomagolja és értékesíti bel- és külföldi forgalomban is.
A street food, fast food és slow food közül semelyiket nem szabad lebecsülni, hiszen mindnek megvannak az ízlés és élethelyzet szerinti előnyei és hátrányai.