25 éves a Virágos Magyarország mozgalom

25 éves a Virágos Magyarország mozgalom

És máris itt a 2019-es felhívás, amelyen be lehet nevezni a versenybe. Zsűritagként idén is részt veszek.

A negyedszázados jubileumukat ünnepelték meg a Szent István Egyetem budai kampuszának dísztermében azok a szakemberek, akik a mozgalom megalakulása óta munkájukkal arra törekedtek, hogy a magyar városok és falvak szebbek, virágosabbak, rendezettebbek legyenek. Eredményes munkájukat a nemzetközi szervezet számos kitüntetéssel ismerte el.

A jubileumi konferencián Dr. Csemez Attila egyetemi tanár, a mozgalom kuratóriumának elnöke foglalta össze az elmúlt negyedév eredményeit, majd Pollák Erika, a Mozgalom volt főtitkára számolt be tapasztalatairól a szervezésről, a zsűrizésen át a nemzetközi kapcsolatokról és az évzáró, ünnepi konferenciákról. Igen tanulságos volt a versenyen eredményesen résztvevő települések képviselőinek rövid beszámolója is.

A rendezvény népi táncosok színvonalas bemutatójával fejeződött be.

Versenyfelhívás és jelentkezés 2019

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2019-ben immár 26. alkalommal indítja útjára hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezését, a Virágos Magyarország versenyt, amelyre a települések önkormányzatai nevezhetnek. Az 1994 óta töretlenül sikeres megmérettetés évente több mint 300 települést mozgat meg, amelyhez idén először erdélyi települések is csatlakozhatnak. A további infók és jelentkezés itt!

VERSENYJELENTKEZÉS

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR