Természetbarátság Pásztón

Természetbarátság Pásztón

A eghívására előadást tartottam a pásztói művelődési házban, ahol mintegy 50 hallgató sereglett össze a városból és a környező falvakból.

Az előadás témája ez alkalommal – kivételesen – nem a kertészkedésről, hanem az életmód és a kertészet kapcsolatairól szólt. Elmondtam, hogy a kert a család valamennyi tagjának nyújt valamit: a kisgyereknek játszótér, a kamaszoknak tornára és egyéb sportokra is alkalmas tér, a család valamennyi tagjának helyszín a kellemes, egészséges és önfeledt napozásra, a felnőtt családtagoknak a változatos, nem megerőltető munkára, az időseknek a csendes pihenésre, olvasásra, rádióhallgatásra, baráti beszélgetésekre és nem utolsó sorban objektív értéket is ad a termésben, amely hozzájárul a család egészséges étkezéséhez, életmódjának célszerű alakulásához.

Persze az előadás végén és a feltett kérdések megválaszolása során nem maradhatott el a kéznyújtási távolságban időszerű kerti munkák megtárgyalása sem! Szó esett a feltétlenül szükséges tavaszi lemosó permetezésről, a gyümölcsfák metszéséről, a magvetés megkezdéséről, a szőlőtőkék legújabban jelentkező betegségeiről, sőt a feltétlenül szükséges nyári öntözésről és ezzel kapcsolatban a csapadékvíz gyűjtéséről is.

A látogatást rövid városnézés és egy kiválóan működő pékség megtekintésével a viszontlátás reményében fejezhettem be.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR