Aranytollas újságírók találkozója

Aranytollas újságírók találkozója

A MÚOSZ aranytollas újságíróinak szokásos találkozóján Karinthy Márton színházigazgató, író tartott igen hangulatos és értékes előadást a mai színházi életről és az irodalomról.

muosz talalkozo 02
Bálint György köszönti az előadót.
Karinthy Márton Kossuth-díjas magyar színházrendező, író, a Karinthy Színház igazgatója, Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egyesületi formában működő független szakmai, érdekvédelmi és kulturális szövetség. Fő célja a sajtószabadság érvényesítése mellett a magyar újságírás erkölcsi tisztaságának és hagyományainak őrzése. Az Aranytollat a MÚOSZ a több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt kiemelkedő és érdemes munkát végzett, elsősorban a nyugdíjas kollégák részére, életművük elismeréseként adományozza. Az aranytollakat az erre a célra létrehozott bizottság (Aranytoll Bizottság) javaslata alapján, az Elnökség ítéli oda évente. A díjak ünnepélyes átadására a minden évben a Magyar Sajtó Napján, március 15-én kerül sor. Az Aranytollas Társaság elnöke Bálint György, kertészmérnök, újságíró.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR