Piros húsú alma

Piros húsú alma

Baya Marisa néven izgalmas almafajta jelent meg a faiskolák kínálatában, amely piros gyümölcshúsa miatt azonnal rendkívül népszerű lett.

Dr. Michael Neumüller, a Halbermoosban működő Bayerische Obstzentrum (Németország) vezető kutatója irányításával előállítottak egy új, piros húsú és ragyogóan piros héjú almafajtát, amelynek csemetéit az intézet faiskolája állítja elő. A fajta hivatalos elismerést kapott.

baya marisa

Az új fajta neve: Baya Marisa. Nagy cukortartalommal és mérséklet savassággal rendelkezik, karácsonyig eltartható.

A friss fogyasztás mellett befőtt, dzsem, ivólé, fagylalt készítésére kiválóan alkalmas, de a piros almacsíkok különösen látványosak a cukrászipari készítményeken.

Ma már megtalálható a kertészeti csomagküldők kínálatában is.