A növények is éhesek, nemcsak szomjasak! (x)

A növények is éhesek, nemcsak szomjasak! (x)

A nyár beköszöntével a növények tápanyagigénye megváltozik, különösen azoké, amelyeket a balkonra, illetve a szabadba helyeznek ki.


Minél melegebb a hőmérséklet, a növények annál gyorsabban fejlődnek, így az életfolyamataik lebonyolításához is több vízre, tápanyagra van szükségük. A legfontosabb tápanyag a nitrogén, a foszfor és a kálium. Ezek az úgynevezett makroelemek, amelyekre a növényeknek nagy mennyiségben szükségük van. Emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a megfelelő fejlődéshez és virágzáshoz a tápoldatokban kisebb mennyiségben található tápelemek (mikroelemek) is elengedhetetlenek; ilyen például a magnézium, a vas, a cink és a mangán. Minimális mennyiségben ugyan, de a nyomelemekre is szükség van.

Muskátli

Ebben az időszakban kiemelt szerepet kap a megfelelő öntözés, hiszen a hőmérséklet emelkedésével kedvenceink vízigénye is megnő. Mivel minden növény mindhárom tápanyagcsoportra igényt tart, ajánlatos különböző tápoldatokat használni.

A kényelmesebb használatért fejlesztették ki a FITO Önadagolós csepegtetőket, amelyeket már nem kell vízzel hígítani. Az ampulla csúcsát levágva, közvetlenül a földjükbe szúrva hosszú időn keresztül táplálják növényeit a túladagolás veszélye nélkül. A növényeknek - fajtájuktól függően - más-más tápanyag szükségleteik vannak.

FITO Önadagolós Csepegtető

Más az igénye egy orchideának és más egy virágzó egynyárinak. Az önadagolós csepegtetők széles kínálatból könnyedén kiválaszthatja a növénye számára összeállított oldatot, így egyszerűen és biztonságosan juttathatja növényét a szükséges tápanyagokhoz. A FITO Önadagolós csepegtetők az alábbi típusokban kaphatóak: virágos növényekre, zöld növényekre, orchideákra, mikulásvirágra, valamint kifejlesztettek egy univerzális csepegtetőt, mely minden növénynél alkalmazható.

További hasznos tanácsok: www.fito.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR