Építsek-e vízmedencét a kertben?

Építsek-e vízmedencét a kertben?

A vízfelület, bármilyen méretű legyen is, új dimenzióval gazdagítja a kertet. 

Költséges eleme a díszkertnek, de szerencsére manapság a kereskedelemben már sok építési eleme készen kapható és így a vízfelület is könnyebben létrehozható.

vizmedence kertben 05

Sajnos, kevés kertben látunk kerti tavacskát (biotópot), pedig ez számtalan érdekfeszítő és tanulságos megfigyelésre ad alkalmat felnőttnek és gyereknek egyaránt. Ezt úgy lehet megépíteni (műanyag medence felhasználásával), hogy legyen egy tavi része, amelyben vízi növények (tavi rózsa!), halak, csigák, kagylók találnak otthonra és mellette egy mocsári rész is. A biotóp közelében feltétlenül legyen egy pad vagy más ülőalkalmatosság!

vizmedence kertben 06

A gyerekek számára bárhol felállítható a kertben egy pancsoló medence, amely lehetőleg napsütötte kertrészben kapjon helyet, ahol a víz gyorsan felmelegszik.

vizmedence kertben 02

A családi villák kertjében egyre többen építenek úszómedencét. Ennek nem kell okvetlenül nagyméretűnek lenni, hiszen ellenáramlású, 120 cm magas vízben is zavartalanul és sportszerűen lehet úszóedzést tartani. A feszített víztükör, a fűtött víz a nagyobb medencéket már a luxus kategóriájába emelik.

vizmedence kertben 03

További olvasnivaló a témában:

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR