Kipróbáltam a komposztálás és esővízgyűjtés eszközeit

A kertészkedés számomra örömforrás. Emellett szeretnék környezetbarát módon élni és olyan tárgyakat, szerszámokat és gépeket használni a kertben, amelyekkel élvezet a munka.

KomposztálóA Kerti Bolt környezetbarát kerti eszközöket tesz elérhetővé a kertészkedők számára. Az általam kipróbált és megkedvelt termékekből nyugodt szívvel ajánlhatok a kertbarátoknak.

Komposztálás

Hatféle komposztáló ládát "listáztam be", a 19 literes, konyhai méretű, lakásba való eszköztől kezdve a 600 literes kerti komposztáló silóig. A műanyagot azért ajánlom, mert időtálló és gyors komposztálásra képes.

Maguk a ládák nagyrészt újrahasznosított anyagból készülnek. A komposztálás csökkenti a háztartási hulladék mennyiségét és az elkészült komposzt az egyik legkiválóbb talajjavító a kertben.

Esővízgyűjtés

Nyolcféle esővízgyűjtő készlet kapható. Úgy működnek, hogy az ereszcsatornából kivezetett víz egy esztétikus tartályban gyűlik, ahonnan egy csappal elvezethető. Minden tartály zárt (pl. fedele van), így tiszta marad a víz.

A talpas tartályok alá öntözőkanna vagy vödör állítható. A víz pedig az iváson kívül szinte mindenre használható a háztartásban. Egy 100 négyzetméteres tetőn évente 50 köbméter víz is összegyűjthető.

Esővízgyűjtő

Esővízgyűjtés folyamatban

Tervezem, hogy más zöld technikákat is bemutatok a közeljövőben, például a magaságy építésének eszközeit, vagy az emberi erővel hajtott fűnyírókat.

Örömteli tavaszi kertészkedést kívánok!

Kerti Bolt

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR